Friday, May 18, 2007

10 kérdés – 10 válasz

#1. Milyen tevékenységet folytathat egy IBC (IBC = International Business Company) a Seychellesen?

1.1Bármilyen külföldön (nem a Seychellesen) folytatott üzleti tevékenység engedélyezett a Seychelles IBC számára, de az általa folytatott üzleti tevékenység nem lehet banki, biztosítási, viszont-biztosítási, illetve trust szolgáltatás.

#2. Hogyan alapíthatok egy IBC-t?

2.1 Az IBC-ket a seychellesi állam engedélyével rendelkező irodák végezhetik. A SeychellesiOffshore.blogspot.com egy ilyen engedéllyel rendelkező irodával áll közvetlen szerződéses kapcsolatban, azaz első kézből szerzi be a seychellesi offshore cégeket.
2.2 A folyamat első lépése, hogy kitöltöd a standard cégalapítási dokumentumot, amin preferenciád sorrendjében három cégnevet jelölsz meg. A bejegyzés első lépése a cégnév ellenőrzése. Ezután következik az Alapító Okirat benyújtása a seychellesi cégregiszterhez. Ez standard forma lévén azonnal elfogadásra kerül és az állami cégregiszter kiállítja a Cégbejegyzési Bizonylatot.
2.3 A seychellesi cégregiszter automatizált, ami lehetővé teszi, hogy egy új cég 24 órán belül bejegyzésre kerüljön.

#3. Kit kell keresnem, ha seychellesi céget akarok alapítani?

3.1 Ebben az esetben jó helyen jársz: a SeychellesiOffshore.blogspot.com Közép-Kelet-Európa legkedvezőbb cégalapítási ajánlatát nyújtja számodra diszkrét, gyors és közvetlen szolgáltatást biztosítva.

#4. Mennyibe kerül egy Seychelles IBC alapítása?

4.1 A cégalapítás költsége elsősorban az igénybe vett szolgáltatásoktól függ. Az alap cégcsomag 900 USD, de a legextrább szolgáltatásokkal együtt sem haladja meg az 1,500 USD-t (ebben már szerepel a névleges tulaj és igazgató, minden okirat apostillezve, az összes szükséges cégpapír, meghatalmazás (PoA), stb.).
4.2 Az éves fenntartási díj általában maximum a cégalapítási díj fele szokott lenni. Az első éves díjat a cégalapítás egyszeri díja minden esetben fedezi.
4.3 A cég standard alaptőkéje 100,000 USD, amelyből azonban egyetlen dollárt sem kell sem alapításkor, sem később befizetni az állam felé.
4.4 A seychellesi IBC-k speciális tulajdonsága, hogy az éves fenntartási díjak egész életükben fixen maradnak. Ez annyit jelent, hogy egy ma alapított seychellesi offshore cég egész életében a ma érvényes éves fenntartási díjat fogja megfizetni a díjak emelése esetén is. Ha az éves díjakat az állam csökkenti, akkor az adott cég éves díjai is csökkennek.
4.5 Minden seychellesi offshore IBC törvény által előírva 0% (azaz nulla százalék) adót köteles fizetni az állam felé bevételeitől és nyereségétől függetlenül.

#5. Bemutatóra szóló részvények kibocsáthatóak?

5.1 IGEN

#6. Lehet a Seychelles Offshore IBC-nek 1 igazgatója és 1 tulajdonosa?

6.1 IGEN

#7. Szükséges könyveket vezetni, illetve adóbevallást készíteni a Seychellesi Állam felé?

7.1 Nem. Könyveket csak a saját nyilvántartásod miatt érdemes vezetned, viszont semmilyen adóbevallási, riportálási kötelezettséged nincs a seychellesi állam felé. Ők sosem fognak téged elszámoltatni.

#8. Hol van, illetve hol kell hogy legyen irodája egy Seychelles IBC-nek?

8.1 Bejegyzett székhelyt minden seychellesi IBC kap a Seychellesen alapításkor. Ez benne van a cégalapítás költségeiben. Ez a céges cím használható a cég bélyegzőjén, illetve minden egyéb hivatkozásban, azonban az erre a címre érkező postát nem továbbítják a tulajdonoshoz (csak ha előfizet egy posta-továbbítási szolgáltatásra is).
8.2 Irodája bárhol a világon lehet egy seychellesi IBC-nek. Ez lehet virtuális vagy valódi iroda is, bejelenteni a Seychellesen ezeket az irodákat nem szükséges.

#9. Biztosított a titoktartás a bejegyzők részéről?

9.1 Mindenképpen. A cégalapítás során a cégbejegyzést folytatók maximális diszkréciót biztosítanak minden egyes IBC esetén. A bizalmas kezelést törvény szavatolja, melynek megsértése 2 évig terjedő letöltendő szabadságvesztéssel súlytható. A valódi tulajdonosok egyáltalán nem kerülnek a cégregiszter látókörébe, csak ha saját maguk kerülnek a tulajdonosi vagy igazgatói posztra. De még ez utóbbi esetben sem kerül a nevük hivatalos és publikus adatbázisba, ugyanis ilyen publikus adatbázis nem létezik a Seychelles-szigeteken.

#10. Eszközölhet befektetéseket egy offhsore IBC a Seychelles-szigeteken?

10.1 Igen. Egy seychellesi offshore IBC tulajdonolhat részvényeket, kötelezvényeket illetve egyéb értékpapírt egy másik seychellesi cégben. Szintén vásárolhat a Seychellesi Állam által kibocsátott kötvényeket és értékpapírokat.
10.2 A seychellesi offshore IBC szintén birtokolhat vagy menedzselhet a Seychellesen (vagy bárhol a világon) regisztrált hajókat, illetve repülőgépeket is az 1992-es Kereskedelmi Szállítmányozásról szóló törvény alapján.

No comments:

Have Your Very Own U.S. Mailing Address

Rate Calculator
Weight: Kg

DUMALJ.HU - OFFSHORE FORUM

DUMALJ.HU – OFSFHORE FORUM