Saturday, April 14, 2007

Offshore Készcégek / Offshore Shelf Companies

Sziasztok,

Bár a Seychellesen elképesztő gyors a cégbejegyzés (szó szerint pár óra alatt készen van bármilyen személyre szabott cég), de ezt a pár órát is meg lehet spórolni ha már kész céget vásároltok.

A kész cégek már szerepelnek a seychellesi cégregiszterben, minden papír készen áll a kézbesítésre. Emellett a készcégek akár tavalyi bejegyzési dátummal is rendelkezésre állnak.

Hátránya a kész cégeknek (angolul shelf company, azaz "polc cég"), hogy nem választhatod meg szabadon a cég nevét, illetve nem szabhatod tökéletesen a saját igényeidre a cégstruktúrát. Itt biztosan névleges képviselőket kell alkalmaznotok azok minden költségével együtt (melynek előnye viszont a biztos anonimitás a számotokra) és valamivel drágábbak is mint az újonnan rendelt testvéreik - hisz meg kell fizetned a múltban ezidáig esedékessé vált fenntartási költségeket is.

Aki ilyen cégvásárláson töri a fejét, annak 2,000 USD-s költségre kell számítania az 1,600 USD-vel szemben, amennyibe egy névleges igazgatóval és -tulajdonossal felvértezett, Apostillal és Power of Attorney (meghatalmazás) papírokkal ellátott újonnan rendelt cég kerülne.

No comments:

Have Your Very Own U.S. Mailing Address

Rate Calculator
Weight: Kg

DUMALJ.HU - OFFSHORE FORUM

DUMALJ.HU – OFSFHORE FORUM